Proves

Inici » Proves de Radiologia » Ressonància Magnètica

Ressonància Magnètica

La Resonància Magnètica és una prova diagnòstica no invasiva i que no utilitza raigs X, que consisteix en l’obtenció d’imatges d’alta definició anatòmica basada en la resonància que es produeix en els teixits sotmesos a un camp magnètic. És la tècnica d’imatge que proporciona una major diferenciació entre els diferents teixits de l’organisme, permetent obtenir informació molt precisa sobre l’estructura i composició de l’òrgan a analitzar.

En el nostre centre de radiologia d’Olot disposem d’una ressonància magnetica oberta, apta per a pacients amb claustrofòbia, sense necessitat de sedació.

Es pot realizar en embarassades però per a una màxima seguretat, s’intentarà realitzar-la fora de l’embaràs sempre que es pugui.

Contacta’ns sense cap compromís a un dels millors equips de Ressonància Magnètica a Girona

Ressonància Magnètica

Ressonància Magnètica Oberta

La Resonància Magnètica Oberta (RMO) és una variació de la tradicional prova de resonància magnètica que ofereix una solució més còmoda per a aquelles persones que podrien sentir-se ansioses o claustrofòbiques dins de l’entorn tancat d’una màquina de resonància tradicional. En lloc de ser col·locat dins d’un tub o túnel tancat, com és el cas amb una resonància convencional, els pacients són posats en una taula que es mou cap a dins i cap a fora d’una estructura d’obertura ampla. Això permet als pacients veure a l’exterior durant la prova i tenir una sensació d’espai, fet que pot alleujar l’ansietat i la sensació de claustrofòbia.

Ressonància magnètica musculoesquelètica

La ressonància musculoesquelètica serveix per a estudiar aquelles estructures anatòmiques que contenen ossos, músculs, tendons, lligaments, cartílag, articulacions i parts toves (teixit subcutani, greix corporal etc).
Al nostre centre es realitza ressonància magnètica de columna (cervical, dorsal i lumbar i sacre), ressonància de pelvis (maluc, articulacions sacroilíaques, còccix), ressonància d’extremitats superiors (espatlla, braç, colze, avantbraç, canell, mà i dits de la mà) i ressonància magètica d’extremitats inferiors (cuixa, genoll, cama, turmell i peu)

Ressonància magnètica cerebral

La ressonància cerebral o del sistema nerviós central serveix per a estudiar aquelles estructures anatòmiques intracranials (cervell, el cerebel, el tronc encefàlic, meninges) i extracranials (globus ocular, estructures facials).
S’utilitza per al diagnòstic de que poden estar afectades per tumors, trombosis venoses, esclerosis múltiple, infarts, etc… Indicada per a afectacions de la substància blanca, la fossa posterior i el tronc de l’encèfal.

En que és consisteix la prova?

La resonància magnètica és una tècnica d’imatge mèdica que utilitza un camp magnètic i ones de ràdio per crear imatges detallades de l’interior del cos humà. Per a fer la prova, el pacient roman estirat en una llitera que llisca dins de l’aparell de ressonància magnètica. L’únic que notarà és molt soroll i en ocasions una mica de calor. En tot moment el nostre personal està controlant la prova, podent avisar-los i comunicar-se amb ells en qualsevol punt si hi ha algun inconvenient.

El pacient haurà de retirar els objectes metàl·lics tals com anells, collars, rellotges, piercings, audiòfons, aparells dentals extraïbles, telèfon mòbil i targetes magnètiques. El nostre personal els ho recordarà abans de realitzar la prova. Els objectes metàl·lics no poden entrar dins la RM, ja que és un potent imant que els atrau i els calenta en cas de realitzar la prova. Per tant, la única contraindicació per realitzar-se la prova és ser portador d’algun tipus de dispositiu mèdic metàl·lic (marcapassos, vàlvules…).

L’embaràs no és una contraindicació per a realizar-se una ressonància, tot i que és preferible no realitzar-ne durant aquest periode. Cal avisar al nostre personal en cas de sospita d’embaràs o embaràs confirmat per a veure quina prova s’adapta millor sense necessitat d’assumir cap risc per al fetus.

Quant dura la prova?

Una ressonància magnètica dura uns 30 minuts (varia lleugerament segons l’àrea a estudiar).
Després de la prova, es pot fer vida normal.

Ressonància Magnètica a prop teu

A Bassaganyas Radiologia, som els experts de confiança en Resonància Magnètica a Olot. Amb tecnologia avançada i un equip d’especialistes qualificats, oferim imatges detallades i precisos del teu cos. La nostra dedicació a la qualitat garanteix resultats fiables. Confia en nosaltres per a la teva salut i benestar.

Horari

Dilluns – divendres

9h – 14h i 15h – 19h.

Telèfon

972 261 388

Truca’ns

Direcció

Psg. Bisbe Guillamet 22, Olot

Anar a Google Maps