Proves

Inici » Proves de Radiologia » Ecografia

Ecografia

L’ultrasò o ecografia és un procediment que utilitza ones sonores d’alta freqüència per veure l’interior del cos. L’ultrasò funciona com el sonar d’un vaixell emetent i rebent senyals. En funció dels teixits travessats i rebotats es processen les ones sonores en un ordinador i es crea una imatge, que el metge utilitza per al diagnòstic.

L’ecografia és una exploració ràpida, no molesta i en la qual no es rep radiació.
Cal portar les proves anteriors. En alguns casos és precís fer dejú. En aquest cas, la medicació habitual es pot prendre amb petites quantitats d’aigua sense problema.
El pacient s’estira en una llitera i el metge radiòleg explora l’àrea anatòmica a estudiar amb un gel aquós que facilita la transmissió de l’ultrasò. En alguns casos, es pot demanar al pacient que faci certs moviments, per estudiar les estructures de forma dinàmica i fer un diagnòstic més precís.

L’ús de la tècnica Doppler permet valorar el fluxe que tenen els vasos (artèries i venes), podent valorar la direcció, la quantitat i les seves variacions en el cas de patologia.

Ecografia

Ecografia abdominal

Cal fer dejú de 8 hores.
S’exploren els òrgans sòlids intraabdominals amb ultrasons, per a diagnosticar patologies del fetge, la vesícula biliar, la via biliar, la melsa i els ronyons. El pàncrees es pot estudiar amb aquesta tècnica però no sempre és valorable, ja que si l’intestí el tapa, no és visible.

Ecografia Renovesical i prostàtica

S’ha de prendre 1 litre d’aigua 1 hora abans de l’inici de l’exploració i no orinar des de 1 hora abans de l’inici de la prova.
S’exploren els ronyons, les vies urinàries, la bufeta urinària i la pròstata. La seva pràctica es recomana de forma preventiva a partir del 50 anys a tots els homes.

Osteomuscular i de parts toves

No cal preparació.
Estudi mitjançant ultrasons de les diferents estructures musculars, tendinoses i articulars. Permet una àmplia valoració de la patologia múscul-tendinosa (elongacions, ruptures, tumoracions) així com una valoració funcional de les estructures tendinoses. Permet estudiar les estructures en moviment.

L’estudi de parts toves es refereix a tots aquells teixits com el teixit subcutani, greix i múscul, que habitualment poden presentar bultomes o protuberàncies que cal estudiar.
Amb aquesta prova també es pot fer el diagnòstic d’hèrnies de la paret abdominal (hèrnia umbilical, inguinal, etc).
En els nens amb sospita de displàsia de maluc es realitza l’estudi amb ecografia, d’aquesta forma no s’irradia, realitzant un diagnòstic ràpid i precís.

Tiroïdal i de paròtida

No cal preparació.
Estudi de les glàndula tiroides i/o paròtides, per a caracterització de nòduls o creixement anòmal.
També realitzem punció-aspiració d’aquells nòduls sospitosos en cas que el radiòleg ho consideri oportú.

Testicular

No cal preparació.
Estudi de la bossa escrotal i les seves estructures (testicles, epidídim) per a diagnòstic de bultomes testicular, infeccions, sospita de varicocele, testicle en ascensor/retràctil/no descendit, etc.

Vascular

No cal preparació.
Estudi dels vasos del cos (artèries i venes) i de les seves patologies (oclusió, estenosis, dilatació). El Doppler permet valorar qualitativament i quantitativament el flux a través de vasos petits (del turmell o la mà) i grans vasos com les caròtides o les artèries i venes femorals.

Ecografia a Olot

Descobreix el millor servei de ecografies a Olot a Bassaganyas Radiologia.

A Bassaganyas Radiologia, som especialistes en ecografies a Olot. Amb la nostra tecnologia d’avantguarda i un equip de professionals dedicats, oferim imatges precises i detallades per al teu diagnòstic. Confia en la nostra experiència per a una atenció personalitzada i una visió clara del teu estat de salut. Estem aquí per acompanyar-te en el camí cap a una salut òptima.

 

Horari

Dilluns – divendres

9h – 14h i 15h – 19h.

Telèfon

972 261 388

Truca’ns

Direcció

Psg. Bisbe Guillamet 22, Olot

Anar a Google Maps