Centre de Radiologia

Inici » Centre de Radiologia

Centre de Radiologia a Olot des de 1955

A Bassaganyas Radiologia, la vostra comoditat i satisfacció són la nostra prioritat, i estem aquí per facilitar-vos el camí cap a una atenció de salut excepcional. Si preguntes sobre els nostres serveis, necessiteu concertar una cita, o simplement voleu més informació sobre les proves, poseu-vos en contacte amb nosaltres sense cap compromís.

Seguint amb la nostra política de millorar el servei constantment, hem renovat completament el centre, amb unes noves instal·lacions amb més espai i nova tecnologia, com la Ressonància Magnètica oberta no claustrofòbica o el TAC Dental 3D entre d’altres.

Horari

Dilluns – divendres

9h – 14h i 15h – 19h.

Telèfon

972 261 388

Truca’ns

Direcció

Psg. Bisbe Guillamet 22, Olot

Anar a Google Maps

Història del Centre de Radiologia

Inicis – 1a generació

La història del centre es remunta a fa més de 60 anys, quan el Doctor Rafel Bassaganyas i Giralt, metge olotí i un dels pioners en la introducció dels primers sistemes de radiodiagnòstic a Catalunya, va obrir el 1955 el Gabinet Radiològic Bassaganyas.

Llicenciat en Radiologia i Terapèutica Física (radioteràpia), i Reumatologia a la Universitat de Barcelona amb formació a l’Hospital Clínic, va iniciar la trajectòria del gabinet amb un sol aparell de radiologia convencional. De fet, va ser el primer aparell de radiologia en funcionar a Olot, en una època en què les radiografies esdevenien una exploració mèdica excepcional. Eren temps en què a les llars no hi havia encara ni aparells de televisió.

No va trigar a fer un salt qualitatiu en el servei incorporant un segon aparell, en aquest cas portàtil, per a quan li calia desplaçar-se a domicilis i així poder fer plaques i atendre a persones amb mobilitat reduïda.

I amb el temps, el Gabinet Radiològic Bassaganyas, va anar incrementant els seus serveis oferint radioteràpia i radiologia digestiva.

2a Generació de Radiòlegs

El gabinet, conegut avui amb el nom de Bassaganyas Radiologia, el dirigeix des de fa uns anys la segona generació de radiòlegs de la família, el Doctor Rafel Bassaganyas i Vilarrasa, que va continuar amb la vocació mèdica familiar

El 2018 el centre ha renovat físicament la seva seu i ha ampliat els seus serveis amb noves tecnologies en radiodiagnòstic com la Ressonància Magnètica Oberta, El TAC Dental 3D, els serveis de Radiologia Digital, Mamografia, Ecografia, Densitometria i tècniques d’intervencionisme ecoguiat.

$

Un bon diagnòstic, ràpid i precís, estalvia molt de temps i patiments al pacient

Extracte de l’entrevista sobre la seva trajectòria professional – Llegir entrevista

Dr. Rafel Bassaganyas i Vilarrasa

3a Generació de Radiòlegs

El 2022 s’incorpora a Bassaganyas Radiologia la tercera generació de radiòlegs de la família, la Doctora Clara Bassaganyas i Vancells, continuant també la vocació mèdica familiar. Actualment també treballa com radiòloga abdominal a l’Hospital Clínic de Barcelona.